L’Estudi

L’Estudi

Després de donar classes de Pilates i exercici físic durant 15 anys, vaig decidir inaugurar l’any 2018 un centre dedicat exclusivament a les tècniques de Pilates, Gyrotonic i Gyrokinesis com a mètodes d’exercici físic i millora de la salut, la postura, la pràctica d’altres esports, el benestar.

Roser Soler

Vaig conèixer el mètode Pilates a finals dels anys 80 veient un documental de la ballarina Natalia Makarova, on estava fent uns exercicis utilitzant les màquines de Pilates.

En aquella època, jo tenia un estudi de dansa a Sant Vicenç de Castellet i també formava part de la companyia de ballet de la Berta Vallribera: “Arsis, Ballet de Cambra”. Actuàvem al cos de ball de l’Angel Casas Show, en els espectacles de Cap d’Any de La Trinca (a TV3) o fent alguna mini gira per Europa.

A l’any 2000, vaig tornar a recuperar informació sobre el mètode Pilates de la mà del Dr. Juan Bosco Calvo, qui va introduir el mètode a Espanya. La batalla judicial per poder utilitzar la marca “Pilates” havia finalitzat aquell any. Aquella batalla va acabar anul·lant el registre de marques que va fer la persona que va comprar l’estudi que havia tingut Joseph Pilates a la Vuitena Avinguda de Nova York.

Jo seguia en el món de la dansa. El 1998 havia iniciat un projecte nou d’escola de ballet a Manresa, l’Escola de dansa Roser.

Encara que estava ficada en el món de la dansa, vaig decidir formar-me en el mètode Pilates, ja que ho veia ideal per enfortir el cos. Per aquest motiu, a partir de l’any 2004, vaig iniciar la meva formació en aquest mètode. Vaig fer diferents cursos monogràfics, seminaris i congressos a Barcelona, Madrid, València, Bilbao, Roma, Milan, Colònia, entre d’altres. La formació vaig completar-la a través de dues escoles reconegudes per la Pilates Method Alliance. Vaig apostar per Polestar Pilates, enfocada sobretot per la rehabilitació, i per Balanced Body. Totes dues tenen la seu als EEUU.

Com que la formació la vaig iniciar quan van acabar els litigis sobre la marca Pilates, em van donar cursos oficials diferents professors reconeguts internacionalment. Destaquen, entre d’altres, Kathy Grant i Lolita San Miguel, que tenien la certificació directament de Joseph Pilates, o Ron Fletcher, que va ser ballarí de la Martha Graham i alumne directe del senyor Pilates. Dels 6 alumnes directes de Pilates que hi havia a principis dels anys 2000, vaig rebre formació de 3. Així com també vaig rebre formació dels instructors que es diuen de segona generació: Brent Anderson, Kathy Corey, Colleen Craig, Rael Isacowitz i Elizabeth Larkam, entre d’altres.

L’any 2006 vaig incorporar les 4 màquines originàries de Pilates a l’Escola de dansa Roser, creant un “Espai Pilates” a dins l’Escola.

En un dels congressos de Pilates, a Roma, vaig tenir el primer contacte amb el mètode GYROKINESIS®. Era l’any 2007. GYROTONIC® i GYROKINESIS® eren i són unes marques registrades per “Gyrotonic Sales Corp.” i només es poden utilitzar amb la seva autorització.

Abans de començar noves disciplines, vaig preferir consolidar la formació i experiència en Pilates. Per tant, vaig esperar uns anys per iniciar l’aprenentatge dels mètodes de GYROTONIC® i GYROKINESIS®

L’any 2018, un cop acabada la formació oficial a Alemanya i després de fer les pràctiques de Gyrotonic que ens obliguen des dels EEUU, vaig adquirir la primera màquina: The GYROTONIC® Pulley Tower Combination Unit.

En aquest moment vaig decidir crear l’Estudi Plana de l’Om. Un centre on les persones poden fer Pilates, GYROTONIC® i GYROKINESIS®. Des de la inauguració del centre, he seguit apostant per la formació contínua, com ja havia fet en la meva primera època de ballet, després amb el mètode Pilates i ara amb Gyrotonic. Aquest nou centre estava desvinculat de l’escola de dansa Roser. Volia crear un Estudi que fos un centre dedicat exclusivament a les tècniques de Pilates, Gyrotonic i Gyrokinesis com a mètodes d’exercici físic i millora de la salut, la postura, la pràctica d’altres esports i el benestar.

L’any 2023 decideixo donar un pas més. Porto aquest estudi a un dels edificis més emblemàtics i representatius de Manresa. A l’Edifici La Buresa. Per tant, això em permet actualitzar el nom del centre, que es passa a dir Estudi La Buresa.

Aquí sereu benvinguts.