Pilates

Pilates

El nom de PILATES és per raó del seu creador, Joseph H. Pilates. (Alemanya 1880 – EUA 1967). Pilates va tenir seriosos problemes de salut, essent un nen malaltís. Això va fer que estudiés com enfortir el seu cos. Va buscar desenvolupar el cos humà de manera uniforme, corregint posicions errònies del cos, restablint la vitalitat física. Pretenia desenvolupar un sistema en que hi hagués equilibri entre el cos i la ment.

Joseph H. PILATES, un cop finalitzada la Iª Guerra Mundial decideix emigrar als Estats Units. Sobre l’any 1926, Pilates s’instal·la al número 939 de la 8ª Avinguda de Nova York, on inaugura un estudi que ràpidament es fa popular entre els ballarins, ja que en el mateix edifici s’hi troben varis estudis importants de dansa. És precisament aquest col·lectiu amb els qui desenvolupa principalment el seu mètode. A partir d’aquí comença a estendre el seu mètode no només a ballarins, sinó també a atletes o a actors, com Gregory Peck i Katherin Hepburn, i a aquells pacients que li anaven derivant varis metges traumatòlegs.

Tothom pot gaudir del Mètode Pilates, ja que Joseph PILATES va idear un mètode que no requereix una condició física determinada. Precisament consisteix per millorar la condició física de la persona.

El Mètode Pilates està indicat per aquelles persones que simplement vulguin realitzar una activitat física. Però també està destinat per aquells qui ja realitzen alguna activitat física i busquen un complement.